Fjellredning og redningsarbeid

Fjellredning og redningsarbeid i ulendt terreng

Fjellredning og redningsarbeid i ulendt terreng og ekstreme miljøer stiller høye krav til både personell og utstyr. I Norge er det flere som gjør den type redning; De frivillige, som Norsk Folkehjelp Sanitet, Røde Kors Hjelpekorps, Speidernes beredskapsgruppe og de profesjonelle, som Forsvaret og private redningshelikopter, brannvesen, og alpine fjellredningsgrupper.

Kompetansenivået har vært løftet markant, og dette er mennesker som tar kalkulerte risikoer, videreutvikler både produkter og teknikker. Grunnleggende akuttmedisin i forskjellige nivåer fra basic til avansert kunnskap innen nødvendige felter som f. eks sykdomslære, fjellmedisin, farmakologi og traumer. Sikring og redning med tau og dedikerte fjellredningsprodukter som det flere av redningsbårene til Ferno Norden er utviklet for – er virkelig i toppklasse med den norske redningstjenesten.

Ferno Norden er en del av et globalt nettverk hos Ferno International. Vi kombinerer erfaringer fra norske behov med produktutvikling i land som Canada /Traverse rescue) og Italia (Ferno Italia). Summen av dette blir en sterk produktportefølje, som setter sikkerhet og brukervennlighet i fokus. Vi har alt fra helt enkle spjelkeprodukter til teknisk avanserte redningsbårer hvor vekt og funksjon passer perfekt sammen. Vi bidrar til redningsarbeid.
Les mer om redning i vår nye katalog! Les her!

Kontakt oss for personlig hjelp!

 

 

Fjellredning og redningsarbeid i ulendt terreng Ferno Norden

Produkter for fjellredning og redning

Fjellredning og hypotermi (nedkjøling)

Arbeid med redning i utilgjengelig terreng stiller høye krav til effektive hypotermiprodukter da oppdraget ofte innebærer redning av nedkjølte personer og kan innebære lengre transport. I tillegg har vi i Norge en natur som stadig utfordrer de som tilbringer tid i den. Vind, lave temperaturer og nedbør er faktorer som raskt gir behov for produkter og løsninger vi i Ferno Norden har et rikholdig utvalg av.

Hva kjennetegner så hypotermi? Les mer her! 

Mild hypotermi, (kjernetemperatur på 32-35 grader C).
I denne modusen er du frossen og har økte hjerte- og luftveisrater. Du vil oppleve skjelvinger, pustefrekvens øker, det samme med puls og blodtrykk. Du blir apatisk og har vanskelig for å ta kloke avgjørelser.
I denne situasjonen er vanligvis passiv oppvarming, varm drikke og ernæring i en eller annen form tilstrekkelig.
Moderat hypotermi, (kjernetemperatur på 28-32 grader C), påvirker nå kroppen kraftigere. Pusten blir overfladisk. Hjertet slår saktere, kulden kjøler ned og personen nærmer seg bevisstløshet. Situasjonen er alvorlig og medisinsk behandling er akutt nødvendig. I denne situasjonen er en del av behandlingen å tilføre ekstern varme.

I alle friluftsaktiviteter bør du ha en plan for hvordan du skal gå frem i tilfelle en skade eller ulykke der en person forblir stille i en lengre periode, og også huske på å ringe 113, samt laste ned for eksempel denne appen.

Fjellredning og evakueringsutstyr. Ferno Norden

Ta kontakt med oss dersom du vil ha råd om hvilken type utstyr som kan passe til nettopp DIN virksomhet.
 

Fjellredning og hypotermiprodukter

Redningsarbeid i skianlegg

Vi samarbeider med ALF (Alpinanleggenes landsforening) ved å tilby redningsutstyr som brukes i hele verden der det er skipatruljer og alpinanlegg. Utstyr som vakuumsplinter, redningsbårer av forskjellige typer, akuttsekker, rompetasker, vakuummadrasser, strekkspjelker for brudd mm vil du finne i stort sett alle skianlegg i Norge. 

Stadig ser vi vinterdestinasjoner endrer driftsform, og satser også på sommerturisme. Downhill sykling brer om seg, og førstehjelpsutstyret her er svært likt det som er nødvendig på vinteren. Snøscooteren og pulken er til liten nytte, men med stadig flere gode løsninger i innfesting av redningsbårer på for eksempel ATV og andre terrengkjøretøy – blir det tydelig hvor viktig en god redningsbåre er og helt sikkert i kombinasjon med en vakummadrass beregnet på tøffe forhold, som du finner hos oss på Ferno Norden.

 

Redningsarbeid i skianlegg. Ferno Norden

Produkter for redningsarbeid i skianlegg

Cookiescript_new